Online izdanje - Saveti za zdrav život i lep izgled čekaju vas u online izdanjima. detaljnije ->>

LIPIKAR – DERMATOLOŠKO REŠENjE ZA SUVU, IZIRITIRANU I KOŽU SKLONU ATOPIJI

13.11.2015

MIKROBIOM, VAŽAN PARTNER VAŠE KOŽE I KLjUČ ZA RAZUMEVANjE KOŽE SKLONE ATOPIJI
Danas samo u Evropi više od 50 miliona ljudi pati od kože sklone atopiji: ovaj tip izrazito suve kože postaje sve veća briga odraslih i dece širom sveta. Atopijski ekcem ili atopijski dermatitis česta je kožna bolest koja se obično javlja u uzrastu od oko tri meseca, ali se može razviti i u ranijem uzrastu. Osobe sa kožom sklonom atopiji pate od neprekidnog osećaja svraba, iritacije i izuzetne suvoće kože. Kroz inovativnu studiju La Roche-Posay uspeo je dokazati značaj MIKROBIOMA kod atopijskog dermatitisa. Mikrobiom je zajednički naziv za ekosistem mikroba koji je prisutan na koži svake osobe, a njegov sastav značajno je izmenjen tokom intenziviranja simptoma: raznolikost mikrobioma pokazatelj je zdrave kože.

Kod atopičnih pacijenata raznolikost mikrobioma na koži slabija je nego kod zdravih osoba, pa je niska bakterijska raznolikost pokazatelj atopije i povezana je sa ozbiljnošću atopijskog dermatitisa. U skladu sa tim, kako bi se koži pružila zaštita od pogoršanja suvoće kože i razvoja atopijskog dermatitisa, potrebno je delovati na obnovu kožne zaštitne barijere i na uspostavu ravnoteže kožnog mikrobioma.

11

LIPIKAR BAUME AP+ balzam koži vraća lipide i deluje protiv iritacije i svraba. Balzam trenutno umiruje osetljivu kožu i pomaže da se faze pogoršanja suvoće kože ređe pojavljuju. Proizvod sadrži novi, inovativni aktivni sastojak Aqua Posae Filiformis koji pomaže u delovanju na odlučujuće faktore kod kože sklone atopiji: ponovno uspostavlja i stabilizuje ravnotežu kožnog mikrobioma i obnavlja i čuva zaštitnu funkciju kožne barijere. Nova tekstura brzo se upija, nemasna je i nelepljiva i kožu čini mekom i pruža joj dugotrajnu prijatnost. Proizvod je primeren za izrazito suvu kožu beba, dece i odraslih, kožu sklonu svrabu, kožu sklonu atopiji pa ga je potrebno naneti jednom dnevno na telo i/ili lice.

Osim odgovarajuće nege za suvu i iziritiranu kožu bitno je sprovoditi pravilnu i redovnu higijenu zato su proizvodi koje biramo za njeno pranje takođe jako važni.

LIPIKAR SYNDET je kremasti gel za pranje lica i tela visoke tolerancije, za izrazito suvu, nadraženu kožu koja svrbi i kožu sklonoj iritaciji. Pomaže u očuvanju zaštitnog sloja kože i stvara osećaj prijatnosti. Potrebno je malu količinu naneti na vlažnu kožu, nežno umasirati i isprati.

LIPIKAR ULjE za pranje tela vraća lipide i obnavlja zaštitnu barijeru kože. Prilagođen je svakodnevnoj upotrebi i primeren je za korišćenje između razdoblja akutnih upala kod atopije. Preporučuje se da uzmete nekoliko kapi na dlan ruke i nanesite na mokru kožu. Ako se radi o kupanju, stavite 2 do 3 čepa u vodu za kupku, nežno isperite i osušite bez trljanja.

SVE INFORMACIJE O ATOPIJSKOM DERMATITISU NA JEDNOM MESTU
Polovina se dece sa atopijskim dermatitisom pre prve godine života izleči do pete godine, iako je koža i u idućim godinama još uvek vrlo suva. Internet stranica „Informacije o atopiji“ nudi savete stručnjaka dermatologa i nutricionista, članke i video zapise, iskustva potrošača i sve ostale informacije za pomoć pojedincima, deci i njihovim porodicama da bolje razumeju ovu bolest kože i poboljšaju svoje zdravlje i kvalitet života. Pronađite informacije pomoću kojih možete bolje razumeti i boriti se protiv kože sklone atopiji na ovom linku